Personvern

Sist oppdatert 19. mars 2021

Kernel tar personvern og informasjonen du deler med oss på alvor. Vi tror på en åpen og ærlig dialog rundt håndtering av personopplysninger. Her er informasjon om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen vi registrerer om deg:

 • vi registrerer ikke inn mer informasjon enn det som er nødvendig
 • vi bruker ikke opplysningene dine til andre formål enn det vi angir
 • vi lagrer ikke opplysningene dine lengre enn det som er nødvendig
 • vi distribuerer ikke opplysningene dine til tredjeparter utenfor Kernel-konsernet uten samtykke for dette.

Personopplysninger som kan samles inn

Personopplysningene vi registrerer om deg er begrenset til navn, stillingstittel, firma, adresse, e-post og telefonnummer. I enkelte tilfeller kan vi også be deg om å gi oss ytterligere yrkesrelatert informasjon, som for eksempel opplysninger om bransje og størrelse på selskapet osv.

Når du går gjennom nettstedet vårt, kan det skje at vi automatisk registrerer og lagrer visse opplysninger ved hjelp av informasjonskapsler (cookies) og lignende teknikker. Slike opplysninger kan være IP-adresse, nettlesertype, geografisk område og informasjon om bruk.

Slik registrerer vi personopplysninger

Vi registrerer og lagrer dine opplysninger når du fyller ut et skjema for å kontakte oss, når du abonnerer på vårt nyhetsbrev, eller når du oppgir andre opplysninger på nettsidene våre, for eksempel ved å registrere deg for webinarer, arrangementer eller seminarer via kontaktskjemaet. Dersom du velger å kontakte oss når du besøker nettstedet vårt, kan vi lagre kontaktinformasjonen din i CRM-systemet vårt. Opplysningene du eventuelt legger inn i et skjema, registreres og lagres slik at vi kan kontakte deg og svare på henvendelsen din.

Besøk på nettstedet vårt

Du kan besøke nettstedet vårt uten å dele personopplysninger. Kernel bruker Google Analytics og informasjonskapsler til å forbedre tjenestene våre og analysere hvordan nettstedet brukes. Opplysningene som registreres og deretter formidles til oss av Google Analytics, er anonymiserte trafikkdata som f.eks. opplysninger om nettleser, enhet og språk. Disse opplysningene brukes til å kartlegge hvordan nettstedet brukes.

Bruk av informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler for å danne oss et bilde av dine preferanser slik at vi kan forbedre brukeropplevelsen ved fremtidige besøk på nettstedet vårt, og for å registrere informasjon om trafikk og bruksmønstre til statistiske formål.

Opplysningene brukes til følgende:

 • tilpasse brukeropplevelsen
 • forbedre nettstedet
 • sende ut nyhetsbrev
 • registrering for markedsaktiviteter, jobbsøknader og arrangementer

Informasjonen vi registrerer vil ikke bli solgt, overført eller formidlet til noen andre selskaper utenfor Kernel-konsernet uten ditt samtykke. Informasjonskapslene på nettstedet registrerer eller lagrer ikke personlig identifiserbar informasjon med mindre du fyller ut og sender inn et skjema på nettstedet. I så fall vil informasjon om besøket på nettstedet kanskje bli kombinert med opplysningene dine og lagret i CRM-systemet vårt for å gi deg en bedre kundeopplevelse.

Trekke tilbake samtykke

Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt og slette lagrede informasjonskapsler. For å gjøre dette kan du søke opp informasjon om hvordan du sletter informasjonskapsler i nettleseren din, og følge instruksene for dette. Du vil da bli ansett som en anonym besøkende neste gang du besøker nettstedet vårt.

Hvorfor trenger vi opplysninger om deg?

Vi bruker personopplysningene vi registrerer til å kommunisere med deg, besvare henvendelser fra deg og forbedre tjenestene våre. Personopplysninger om deg og informasjonskapsler brukes til å hjelpe oss å skreddersy brukeropplevelsen din og levere den riktige typen innhold og tilbud til deg. Det gir oss muligheten til å være i forkant og stadig utvikle en verdifull opplevelse for våre besøkende.

Hvorfor behandler vi personopplysninger om deg?

Vi anvender etablert praksis i samsvar med gjeldende lover og forskrifter knyttet til personvern, herunder personvernforordningen (GDPR). Det rettslige grunnlaget vårt for behandlingen av personopplysninger om deg er berettiget interesse (for eksempel analyse av nettstedstrafikk), og i enkelte tilfeller samtykke fra deg som en besøkende på siden vår (dette vil typisk være for markedsføringsformål, i forbindelse med jobbsøknader og lignende.). I tilfellene der samtykke er nødvendig, vil du bli bedt om uttrykkelig aksept ved registrering.

Dersom formålet med lagring av dine persondata ikke lenger er aktuelt, eller du trekker tilbake ditt samtykke, vil Kernel slette de aktuelle opplysningene.

Be om innsyn

Dersom du kontakter oss via vårt kontaktskjema kan du be om innsyn i hvilke personopplysninger vi har lagret om deg. Deretter sender vi deg en kopi av opplysningene vi har om deg. Det kan være at vi i så fall ber deg om å bekrefte identiteten din av sikkerhetshensyn. Opplysningene kommer til å bli sendt til deg i digital form, med mindre du ber om å få dem overført på annet vis.

Korrektur eller sletting av opplysninger

Du kan når som helst be oss om å korrigere eller slette opplysninger om deg fra systemene våre dersom dataene som har blitt innhentet med samtykke fra deg, ikke lenger stemmer eller dersom Kernel ikke har noe annet rettslig grunnlag for å behandle de aktuelle opplysningene. Dersom du ønsker at vi fjerner deg fra systemene og registrene våre, kan du sende oss en henvendelse om dette gjennom kontaktskjema på bunnen av denne siden.

Endringer i personvernerklæringen

Kernel sin personvernerklæring gjelder for tjenestene vi tilbyr på nettsidene våre, og når vi mottar eksterne e-poster. Den gjelder for alle selskaper i Kernel-konsernet. Personvernerklæringen oppdateres ved behov.

Kontakt oss

Du kan når som helst kontakte oss for å:

 • be om informasjon om eller innsyn i personopplysningene vi har lagret om deg
 • korrigere opplysninger vi har lagret om deg
 • be om at vi sletter opplysninger vi har lagret om deg

Hvis du har flere spørsmål om måten vi behandler og oppbevarer personopplysningene dine på, kan du kontakte oss via vårt kontaktskjema.


Du har også rett til å varsle den lokale datatilsynsmyndigheten om du mistenker at Kernel behandler opplysninger om deg på feil måte. I Norge er dette Datatilsynet, som kan nås via nettsidene deres på https://www.datatilsynet.no.

Kontaktskjema