4 mins read time

Ny ledelse i Kernel og DIPS

Thomas Smedsrud (46) blir fra 1. august i år ny konsernsjef i Kernel og daglig leder i DIPS AS etter Kolbjørn Haarr.  

 

Haarr vil arbeide videre for selskapet gjennom en plass i selskapets styre. Han ble administrerende direktør i DIPS etter at A Wilhemsen Capital (AWC) kjøpte majoriteten av selskapet i 2018. Under Haarr har selskapet gjort flere oppkjøp og bygget opp det som i dag er Kernel-gruppen med en rekke IT-selskaper, de aller fleste innenfor helse. Bodøbaserte DIPS er det største selskapet i gruppen og leverandør av elektronisk pasientjournal til hele spesialisthelsetjenesten utenfor Midt-Norge.  

Styreleder Anne-Grete Strøm-Erichsen takker Haarr for svært godt levert jobb:  

Styret ga Kolbjørn noen tydelige oppdrag da han begynte. For oss var det aller viktigste å ferdigstille DIPS Arena og sørge for spesialisthelsetjenesten kunne ta det i bruk som et moderne verktøy. Med en vellykket utrulling på Oslo Universitetssykehus nå i mai, kan vi si at oppdraget er utført til vår fulle tilfredshet. Det andre oppdraget var å bidra til å løse utfordringen i Stortingsmeldingen «én innbygger – én journal». Sammen med sitt team har Haarr ledet selskapet i endringer som gjør at vi nå kan satse nærmere en milliard kroner på ny pasientjournal til kommunehelsetjenesten. Vi tror det har vært et av de største hindre for samhandling, og gleder oss til å kunne tilby det til norske kommuner om et års tid. 

Haarr selv takker for tilliten han har fått og påpeker at dette er et godt tidspunkt å sende stafettpinnen videre på: 

Det har vært en ære og en glede å få lede dette selskapet som leverer så viktig programvare til så mange helsearbeidere landet over. Jeg vil takke alle medarbeiderne i DIPS og de andre selskapene for det utrettelige arbeidet de gjør for å lage trygge, effektive og brukervennlige løsninger for alle helsearbeiderne der ute. Det blir bare viktigere og viktigere.  

 

1E3A7114Kolbjørn Haarr går av som konsernsjef i Kernel og daglig leder i DIPS AS.

 

Haarr fortsetter: 

For meg har det vært viktig å fullføre det oppdraget jeg ble satt til å gjøre av styret. Når vi har så kompetente ledere på alle nivåer av organisasjonen, føles det trygt å overlate ansvaret til Thomas og hans team. Jeg har jobbet sammen med Thomas siden jeg ansatte ham for snart fire år siden, og han har siden vært instrumentell i arbeidet med å komme dit vi er kommet nå. Det er en ekstra glede å overlate ledelsen til en som kjenner konsernet og kundene våre så godt. Jeg ser fram til å følge med videre som styremedlem. 

 

1E3A7743-1
Thomas Smedsrud tar over stafettpinnen etter Haarr og blir fra 1. august konsernsjef i Kernel og daglig leder i DIPS AS.

 

Smedsrud er utdannet lege, har tidligere arbeidet i McKinsey, og har de siste årene jobbet med e-helse i konsulentselskapet Accenture og i Oslo Universitetssykehus. 

Jeg gleder meg til å få muligheten til å stå i spissen for en så imponerende gjeng som i dag utgjør Kernel og alle datterselskapene. Vi bygger noe unikt i europeisk sammenheng som vil komme norske pasienter, innbyggere og helsepersonell til gode. Jeg forlot hverdagen som praktiserende lege for å forbedre arbeidshverdagen til alle som jobber med eller for pasienter der ute, og det er mitt klare mål også i den nye rollen. Takk til Kolbjørn som har gitt meg sjansen til å lære så mye de siste årene og til styret som gir meg denne muligheten.  

Smedsrud kommer fra rollen som viseadministrerende direktør i Kernel med ansvar for primærhelsetjenesten og vil arbeide fra selskapets kontorer i Oslo. 

 

For spørsmål, ta kontakt med:
Styreleder Anne-Grete Strøm-Erichsen,
tlf. 47 88 39 00
Kolbjørn Haarr, tlf. 97 05 78 34
Thomas Smedsrud, tlf. 99 64 96 99

Related articles